søndag 15. mai 2011

Søndag....

Nok ei travel uke er snart slutt. Våren/sommeren har virkelig tatt tak i Tromsø de siste dagene. Det blir lite håndarbeid når sola skinner, så da får jeg heller legge inn foto på bloggen :)

Er veldig glad i å fotografere ulike former for lys og farger på himmelen. Det er faktisk så "ille" at når ungene ser sola gå ned og himmelen blir farget rød, da ropes det på mamma og nå må jeg komme å ta bilde :)

  Tatt på vei hjem etter kveldsvakt, sola hadde gått ned noen minutter før.
  Når himmelen blir farget rød, da er det vår!

                                     Månen lyste så fint på himmelen over fjellheisen

Denne helga har vært kjempefin! Arbeidshelg sammen med gode kollegaer, sol og grilling på verandaen og LITT rydding i huset. Eneste skår i gleden skjedde i dag mellom klokken 17 og 18.50. Liverpool gikk på en kjempesmell hjemme på Anfield og tapte 0-2 mot Tottenham. Er det mulig....helt utrolig hvor frustrert man kan bli over 22 mannfolk på en fotball bane. Nei, vent i dag gjaldt frustrasjonen ihvertfall tre stykker til - dommer og linjedommere! Men : "You win some and loose some!"




Oppdaget i dette øyeblikk den røde himmelen ute!   


Ha ei flott uke, det skal jeg ha :) Endelig blir jenteturen en realitet og onsdag setter vi oss på flyet til Riga. Det blir shopping, champagne, SPA, laaaaaaaaaaaaaange frokoster og seine middager.
Gleder meg :)

tirsdag 10. mai 2011

Strikk


Jeg er glad i å strikke, men helst små prosjekter som man ikke bruker så lang tid på. Vinterens "mote" med strikkede luer og halser har passet meg ypperlig.

Etter å ha vært på diverse julemesser, ble disse to halsene strikket. Brukte Viking Balder i den grå halsen, som forøvrig har vært godt brukt. Den lilla halsen er strikket i hubro, ca str. 8 år.


Sigrid har brukt den lilla halsen en god del i vinter, og første gang hun hadde den på seg på skolen kom hun hjem med bestilling på halsen fra klassevenninner :)

Under ski VM i Oslo, ble jeg inspirert av flere strikkeblogger til å strikke Norge luer. Så da ble det en stk til Eskil og en til Sigrid. Selv syntes jeg at Stella Mwangi hadde så tøffe votter på seg når hun opptrådte på universitetsplassen, så da ble det Norge votter på meg. Disse kom også til nytte under ski NM her i Tromsø





 Strikket i Freestyle fra dalegarn. Luene ble noe store etter mye bruk, så kunne med hell ha strikket de mindre. Tok utgangspunkt i en oppskrift jeg hadde fra før, samt studerte noen bilder jeg fant på nettet.
Søte Sigrid, kan fremdeles ane konturene av det norske flagget hun hadde malt i kinnene sine. Storfornøyd med å ha heiet Petter Northug og Marit Bjørgen frem til seier!
Det har blitt lite strikking nå etter påske. Har kanskje noe med at våren faktisk er i anmarsj....

søndag 8. mai 2011

Rester etter påske

Fikk først ikke til å legge til noe bilde, men skal prøve meg nå.
Glemte påskeblomsten i campingvogna på påskeaften. Overraskende nok, så var den fortsatt nesten like fin nå i helga.

På reise inn i blogg verden

Da har jeg våget meg inn i blogg verden! Har det siste året lest og fulgt en del blogger, og synes det ser veldig artig ut å blogge. Tenker at det blir en del hånd arbeids- og foto innlegg.  Får se etterhvert hvordan dette blir å fungere.

Navnet på bloggen min - Nenya- kommer fra Ringenes Herre. Nenya er navnet på alveringen Galadriel har i sitt eie - Vannets Ring. Den var en av tre makt ringer som skulle blant annet ha den egenskapen å se ting som var usett.
Det vil nok komme frem her på bloggen at jeg er opptatt av Ringenes Herre.....

En søndagskveld og fri helg går nå mot sin ende. Er bare å ladde opp å være klar for ei ny uke