mandag 31. oktober 2011

Strikke blogging

Da kan jeg endelig blogge snurrelua til g-anette. I dag ble den gitt i gave til min gode venninne Maria som har hatt bursdag. Strikket i freestyle fra Dale, men måtte litt opp i pinnestørrelse i forhold til oppskriften. Men lua ble passelig til meg og jeg håper den vil holde Maria varm i vinter samt at det er ei stilig lue :) Tusen takk til g-anette som er så kreativ og lager egne oppskrifter hun deler på bloggen sin!
Er også blitt inspirert til å strikke høsthals fra nevnte g-anette. Linker til bloggen hennes og oppskrift her
Her er mitt herlige resultat, men endte opp med å strikke i Eskimo fra Drops på pinne 8...Det var det eneste lilla garnet jeg hadde 3 nøster av da strikkeånden kom over meg på fredag! Så halsen er VELDIG varm !!!
Fått litt hjelp av mannen til å ta bilder av halsen i bruk, det ble litt fnising når han skulle ha meg til å leke fotomodell :)
Jeg bare måtte strikke denne i lilla, det er jo bare en mnd til min favoritt tid begynner -Advent! Blir litt spesielt i år, siste advent i leiligheta der vi har bodd i 9 år. Men gleder meg stort over at neste advent igjen, blir i eget hus :) Helt merkelig å tenke på i grunnen, et hus som skal være bare vårt og der ingen andre kan bestemme hvilken farge ytterveggen skal ha eller at vi som ikke har egen garasjeplass faktisk må betale for den utvendige fasaden på garasje anlegget.. ferdig med å bo i borettslag?! JA!



Det ble gitt bort en til strikkegave i dag. Gudmor sin lille pike fyller 3 år i morgen på selveste Halloween.
Da ble det et pannebånd inspirert av Stinemor.

Selvfølgelig strikket i Drops merino ekstra fine og en søt hello kitty knapp som ble kjøpt på Panduro en gang i vår. Den har bare blitt liggende sammen med alle de andre knappene og ventet på å få være venn med et slikt pannebånd :)

Søndagskveld og ei aktiv arbeidshelg er over. Spent på hva neste uke vil bringe, selv om jeg tviler på at noen nyheter vil overgå denne ukens snakkis her hjemme - Huset!
By the way - når vi overtar huset og begynner å pusse opp er det store muligheter for at det kommer en ny blogg i Blogglandia!
Ha en fin uke hvor enn du befinner deg!

fredag 28. oktober 2011

There is a house...

Wow! Da har vi kjøpt oss hus :) :) Det er bare en ting å si : ENDELIG!!!! Det kommer til å bli slitsomt, morsomt, utfordrende og muligens altoppslukende - for nå blir det oppussing for alle pengene!

                



Dette feiret vi med i går :










Så i dag har jeg tatt livet med ro, strikket litt til tross for verkende skuldre og nakke       ( muligens på grunn av dårlig nattesøvn den her uka..) og surfet rundt i Blogglandia. Der gjenoppdaget jeg en blogg fra tidligere i høst og er plutselig med på en give away. Føler meg veldig heldig om dagen, så regner med jeg vinner :)  Du kan også bli med på give away  i bloggen til Skorpionens hjørne.

Ønsker alle en riktig fin fredag og ta vare på hverandre i helga! Jeg skal være sammen med gode kollegaer på jobb og ikke minst sammen med mann og barn. Regner med det blir en del brainstorming og planer angående oppussing :)

onsdag 26. oktober 2011

happy days

Etter jobb i dag, kom jeg hjem til en solfylt leilighet. Herlighet for et fantastisk vær! Ble sittende på verandaen med kamera og stativ- full beundring for sola som lyste lavt på himmelen, sakte beveget den seg og forsvant til slutt bak fjellene. Himmelen var rosafarget og fantastisk!






Tenk å være så heldig å bo i Tromsø og få oppleve dette 26.oktober :)






Solnedgang bak prix flaggene. Må bare gjenta meg selv, det er 26 oktober i dag! 


                                                         


Sol ute Sol inne Sol i hjertet
Sol i sinnet Sol bare sol!


torsdag 20. oktober 2011

P for panduro

Har vært en snart tur i Oslo, Trykksårkonferanse i regi av NSFs faggruppe i geriatri og demens. Det ble også tid til litt byvandring og shopping. Da måtte jeg selvfølgelig innom Panduro :) For en deilig følelse å vandre rundt inne på butikken og se - røre og bli inspirert! De hadde såvidt begynt med jule stæsj...OG da ble det litt med hjem i kofferten                                             



Litt julebånd, julestickers og ikke minst to forskjellige julestoff. Hva skal jeg lage? Aner ikke, men kunne ikke forlate butikken uten disse . Englestoffet er helt nydelig. Jeg er jo bare litt over gjennomsnittet begeistret for engler...







Det ble også en tur innom lekebutikken Riktige Leker og det er nesten så jeg ønsker jeg var 5 år igjen. Men artig nok å bare gå rundt å se også !




Den lilla dukkesenga var såååååååååå søt! Det syntes Sigrid òg når jeg viste henne bildet og lurte på hvorfor jeg ikke hadde kjøpt den til henne. Det er det en god grunn til - hadde med meg en liten koffert ( en slik som du egentlig kan bruke som håndbagasje...).





Det var høst i Oslo òg, riktig nok litt varmere enn her hjemme. Så fin tur og er kommet hjem med ny kunnskap fra konferansen, fått shoppet litt og truffet litt familie.
 
HA EN FIN DAG!

mandag 17. oktober 2011

Pickles og Polaria



Har fått noen herlige garnnøster fra Pickles i posten, fargene er ren nytelse å se på! Har planer om å strikke "hjertelig vinter sett" fra Pickles.

De har så mye fine garn nøster i utrolig flotte farger, ulike tykkelser, bomull, ull, alpakka etc...
Vanskelig å bare bestille noen få og enda verre å bestemme seg for farger. Endte opp med et nøste Vannmelon,Knæsj peon, Blodappelsin,Knæsj appelsin, Jordbær og to nøster Kitt :)


Har du ikke vært innom Pickles, så anbefaler jeg deg å ta en titt. Ikke bli forundret om du ender opp med å bestille noen garn nøster du også!

De har også mange flotte oppskrifter som de deler, ferdige "kit-pakker" til ulike mønstre osv. Bare en ting å si ; Dra på "besøk"!











    




























Vi nærmer oss tv aksjonen for i år, går av stabelen på søndag 23.oktober. Det er i år Norsk Folkehjelp og deres mineryddearbeid som er årets tv aksjon. I den anledning har Polaria i Tromsø en god del arrangementer denne uka. Jeg var på en veldig fin og intim konsert der i går kveld. Fikk høre flere ulike artister ; Northern Lies, Kaja Bremnes, Ola Bremnes og ikke minst -Jonas Alaska :) I tillegg var verdensmesteren i triksing med ball der for å vise sine ferdigheter - ble veldig imponert iallefall.
Norsk folkehjelps "farge" er grønn og Polaria lyser veldig fint opp i høstmørket denne uka!
Ha ei riktig fin uke!

torsdag 13. oktober 2011

Regn dråper

Det regner!Store og små dråper sitter på mitt vindu, det må selvfølgelig foreviges og litt kule bilder ble det også.



Dråper henger det også på hagemøblene som enda står på verandaen.

Ha en fin dag!

søndag 9. oktober 2011

Snø og is



Det er bare noen timer til denne uka er forbi og vi ser starten på en helt ny uke med blanke ark. Glem ikke de vise ord :"Alle disse dager som kom og gikk, ikke visste jeg at de var livet"

lørdag 8. oktober 2011

Et dryss av melis

Det er lørdag, arbeidshelg og jeg våknet opp til et Tromsø som er omkranset av snøkledde fjelltopper. Det ser ut som værgudene har drysset melis over fjellene i løpet av natta...



Sola skinner, men temperaturen utendørs forteller at vi helt klart nærmer oss vinteren!
Egentlig har jeg ikke følt meg helt klar for boblejakke, vintersko og ull longs. Men de snøkledde toppene sjarmerte meg i senk, så nå (tror jeg...) at jeg ønsker vinteren velkommen.










I uka som vi snart legger bak oss, har jeg vært på konsert med en fantastisk artist. Han må ha norges fineste røst! Ingen over, ingen ved siden av - Sivert Høyem!
Like bra når han rocker på som når han står helt alene på scenen med gitaren sin og synger :
"So am I
Good or bad"
Sivert - du er definitivt Good!



Lua jeg begynte på forrige helg, befinner seg nå tilbake som et garnnøste! Tykkere pinner blir nå tatt i bruk, så da blir det kanskje snurre lue på meg til uka. Med tanke på de snøkledde fjellene jeg ser i dag, så kanskje jeg trenger den :)

Siste innkjøp på strikke fronten, er to nøster drops Merino ekstra fine og et strikkehefte fra Drops som jeg ikke klarte å motstå..nøstene tror jeg blir til pannebånd og kanskje jeg finner inspirasjon i heftet til alle eskimo nøstene mine !

Ha ei fin helg :)

tirsdag 4. oktober 2011

Tiden flyr

 
Dagene bare renner avgårde, som sand mellom fingrene! Kjenner at håndarbeidsprosjektene blir nedprioritert og lista over alle de tingene jeg ønsker å lage bare blir lengre - what to do ??!! Men enkelte uker er bare travlere enn andre, så må vel bare innfinne meg med det.

I går var det en koselig ettermiddag/ kveld sammen med foreldre og barn i klassen til Sigrid. Vi grillet i lavvoen ved skolen og ungene lekte ute - etterhvert med hodelykter på.Da vi skulle gå hjem og begynte å rope på ungene, kom det ene "lyset" etter det andre opp gjennom skogen :)


Når jeg var innom hjemme en snar tur i ettermiddag , kom sola plutselig inn gjennom stuevinduene. Sprang etter kamera, byttet linse og ut på verandaen! Ble litt for sein, fikk ikke helt med solstrålene som kom gjennom skyene. Så her er bare et glimt av det jeg så :)

Carpe Diem - grip dagen!

søndag 2. oktober 2011

October

Da er vi kommet 2 dager inn i oktober måned. Her i huset er alle bursdager for i år feiret. Mannen hadde bursdag i går, gjett hvor mange år han ble??
Siden han nylig har byttet yrke og lever yrkeslivets glade dager som tømrer lærling, ble det selvfølgelig en kake formet som en hammer på dagen :)

"Frostingen" på kaka var ikke helt samarbeidsvillig, så måtte kamuflere litt med krem her og der. Men alt i alt ganske fornøyd, en skikkelig sukker bombe!

Det nydelige høstværet vi har hatt i det siste, er tydeligvis over. Regnet har høljet ned i dag, temperaturen ute kryper nedover og tiden for pelspledd, levende lys og strikketøy banker på min dør :)  Holder akkurat nå på med å strikke ei ny lue, men jeg strikker nok litt strammere enn g-anette. For snurrelua blir for liten til meg....må krype til korset ;rekke opp og legge opp litt flere masker og begynne på nytt.


På tampen av denne søndagen, vil jeg tipse om en ny artist. Han spilte på senkveld med Thomas og Harald forrige helg, heter Jonas Alaska. Sangen han spilte da, og som jeg går rundt og nynner på, heter passende nok "October" hør den her . Lytt til teksten, det handler om en tragisk drukningsulykke der to unge gutter mistet livet.  Han har også gitt ut et helt album som ganske enkelt heter Jonas Alaska. Finnes på Spotify, så har du konto der, legg den til spillelista og bare nyt.

Ha en fin uke og ta vare på hverandre!