onsdag 21. september 2011

Riga

Vil bare vise frem noen bilder og fortelle om jenteturen til Riga, selv om det begynner å bli en stund siden...Vi er 8 jenter som er med i Syforeninga, møtes ca 1 gang i mnd hjemme hos hverandre. Vi har spart til en jentetur i årevis og endelig var det ingen som var gravid eller hadde veldig små barn.


Turen gikk til Riga og vi hadde booket oss inn på Radisson blu hotel Latvija




Her hadde vi helt greie dobbeltrom og bodde fire netter for den nette sum av cirka 1800 kroner. Fin frokost med godt utvalg av pålegg, frukt og annet. Ville du ha omelett eller stekt egg,var det en egen kokk i frokostsalen som disket opp med det :)

Vi hadde 4 dager i Riga. Første dagen brukte vi til sightseeing, hadde booket rundtur i byen med egen guide via Traveljam . Edgar som guiden vår het, tok oss med rundt i byen og viste oss gamle bygninger, arkitektur, historiske steder for latviere og fortalte små historier.
Her i denne idylliske parken ble en tv reporter skutt under frigjøringen i 1991

Nasjonal monumentet

Nasjonal monumentet eller Latvias frihetsstatue representerer frihetskampen til Latvia. Et av få nasjonal monumenter som ikke ble ødelagt under russisk styre. Edgar forklarte at russerne fikk vite at monumentet representerte Russland eller "Mother Russia"  som holder Latvia i sine hender. Mens det egentlig er et symbol på frihetskampen og de tre stjernene er de tre regionene i landet.

Markedet i Riga er kjempestort, du får kjøpe det meste der! Strikkevarer, frukt, fersk fisk - kjøtt- melkeprodukter, stikk kontakter, klær , sko etc etc
 Jordbær og blomster
Krydder i lange baner





Honninglys i forskjellige størrelser
og former













Skal du reise til Riga bør du ta turen innom her. Mange ting å se på, og er du var på lukter kanskje du ikke skal gå innom fiske hallen....

Vi hadde også en hel dag på SPA :) Det er jo et must på en jentetur. På hotellet vårt var det en egen SPA avdeling som gikk over flere etasjer. Har ingen bilder derfra, men du kan se bilder på hjemmesiden deres Espa Riga. Absolutt å anbefale!! Tok et dagsspa( 3 timer) som het Total Balance. Ren nytelse :)

Det var mange shopping muligheter i Riga, flere kjøpesenter i selve sentrum og noen utenfor. Oppdaget klesbutikken Promod og ble fra meg av lykke - har vært i Paris på den butikken og synes de har mye fint. Ellers kunne man handle håndtverk - leker i tre, strikkevarer etc.
                                                                                                                                                        
Shopping
Mye god mat og drikke ble det også. Vi kosa oss på uteserveringer, spiste sushi og hadde noen veldig fine dager i Riga.














Sparingen er begynt igjen, hvor går turen neste gang ?

2 kommentarer:

  1. Thanks for the interesting story. Maybe you have information about the spa salon elienspa, elienspa.lv?

    SvarSlett
  2. Takk for den hjelpsomme informasjonen. Forresten, jeg vil gjerne legge til at det fortsatt er mange gode spa-sentre i Riga. En av dem er ElienSPA: http://elienspa.lv/

    SvarSlett